Boyfriend du Seigneur levert vrijspring toppers in Wambeek

November 15, 2017

De jonge fokkers van Wambeek blikken tevreden terug op hun laatste editie van het vrijspringen. Er werden over verschillende categorieën een totaal van ongeveer 180 viervoeters gepresenteerd voor de juryleden.

Bij de pony’s was het Cityhorse’s Jingaro de la Naiada (Ultra Top de La Haie x Lucky Boy) die de overwinning greep. De pony werd opgevolgd door Ice Cube van Duyversputte (Houston x Braamhoeve Werner) en Iron Man van Duyversputte (v. Dieu Merci van T&L).

2-jarigen

Bij de 2-jarigen werd  de groep opgesplitst in vrouwelijke en mannelijke deelnemers. Bij de merries was het Poppemieke JW vd Moerhoeve (Vigo d’Arsouilles x Diamant de Semilly), van fokker Jan Wuytack, die de winst greep. Jimmy Vermeulen  en Joris de Brabander’s Pourquoi Pas van ‘t Meilenhof (Gemini x Marius Claudios) volgde op de tweede plaats voor  Geert De Cooman’s Peurdy DC (Denzel van ‘t Meulenhof x Bamako de Muze).

Marc Vanlangendonck zijn hengst, Boyfriend du Seigneur leverde er de winnaar en podium paarden. JAcquart du Seigneur (Boyfriend du Seigneur x Ogano Sitte), afkomstig uit dezelfde stam van Ta Belle van Sombeke, liet de overige deelnemers in het niets verbleken. Jacquart ging zo Jones du Chapitre (Boyfriend du Seitneur x Ugano Sitte) en Kingsize Str (Numero Uno x Indoctro) voor.

3-jarigen

Het werd op voorhand wat voorspeld, bij de driejarigen haalde de organisatie’s voorzitter en diens vader, Marc De Pauw’s, eigen fokproduct, Oh my Star van Strijtem (I Am Moerhoeve’s Star x Vancouver d’Auvrey) de overwinning. De hengst werd opgevolgd door Ollie Be Good (v. Balou du Rouet) en Oriana van Klapscheut (v. Diamant de Semilly).

Klik hier voor de resultaten