Ogano gehuldigd als Hauptprämiensieger 2017 in Vechta

November 18, 2017

De Belgische Ogano (Ogano Sitte x Diarado) van Gerd Sosath kreeg de titel Hauptprämiensieger 2017 bij de springhengsten in Vechta. Deze door Willy Hendrix gefokte hengst, die in de sporttest in Verden dit jaar gemiddeld uitkwam op een 9,2 (met een 10 voor vermogen), werd in eerste instantie niet eens goedgekeurd in Oldenburg.

Gerd Sosath stelde de hengst als tweejarige voor op de hengstenkeuring van Oldenburg-International in 2014 alwaar ‘nicht gekört‘ door de speakers schalde. Sosath bleef geloven in de Belgische hengst en nam de Ogano Sitte-zoon een jaar later mee naar de 30-dagentest in Schlieckau. Daar scoorde hij gemiddeld een 8,15 op de springonderdelen. Daarna stelde Sosath de bruine opnieuw voor in Oldenburg. In 2015 was er wel groen licht.

De Oldenburgse en Hannoveraans gekeurde hengst, Asgards Ibiza (Desperado x Jazz x Contango) is in Vechta gehuldigs als Hauptprämiensieger 2017 bij de dressuurhengsten.. De hengst werd gefokt door Luc Boogert en is in eigendom van Vasco Janke.

De voshengst kreeg deze titel die jaarlijks in Oldenburg wordt uitgereikt aan hengsten die hun test hebben afgelegd en hun eerste jaargang veulens hebben getoond.

 Als veulen werd de hengst voor 72.000 euro  geveild op de veulenveiling Midden-Nederland. Hij behaalde dit jaar in de sporttest in Münster-Handorf gemiddeld een 8,73 en leverde in Oldenburg op de Summer Mixed Sales een veilingtopper (prijs: 28.000 euro). In de Pavo Cup finale werd hij vijfde.