Sale of the Rising Stars levert gemiddeld ruim € 50.000 per paard op

Sale of the Rising Stars levert gemiddeld ruim € 50.000  per paard op
Zaterdagavond vond tijdens Indoor Drachten de zesde editie plaats van de Sale of the Rising Stars. De veiling had maar liefst een omzet van 656.000 euro met 15 aangeboden paarden. De gemiddelde prijs van de dertien springpaarden van Teus van den Brink kwam uit op 50.462 euro. “Hoewel ik hoopte op een paar knallers in de veiling, zoals vorig jaar, is de veiling in doorsnee goed verlopen”, blikt van den Brink terug.

Deze editie bleven de paarden onder de 100.000 euro, al zaten de twee veelbelovende vijfjarigen Gezel (Zirocco Blue x Indoctro) en Gijanta (Ukato x Celano) er heel dichtbij met een bedrag van 95.000 euro. Gezel vindt haar nieuwe thuis bij Westlife Equestrian en Gijanta mag zich verwelkomen op de stal van Tina Pol. Deze Zwitserse paardeneigenaresse verwelkomt ook Guayarmina WV (Wizzerd WV x Royal Bravour) die ze aankocht voor 50.000 euro.

Zeven paarden werden afgeslagen boven de 50.000 euro. Zo gaat Vincent Voorn de fantastisch springende Froukjecara (Eurocommerce Washington x Casco) berijden die aan een bedrag van € 80.000 is aangekocht door sponsoren Kees en Natasja Kleer van Kleer Delicatessen.

H Day van Bareelhof Z (Hardrock x D-Day) is voor een bedrag van € 50.000 verkocht richting de Verenigde Staten. Karel Cox mag zichzelf blij maken met de nieuwe Gigant SO (Spartacus x Chin Chin) op zijn stal. “De paarden zijn bij goede mensen terecht gekomen”, is Teus van den Brink tevreden. De kans is groot dat ze een goede opleiding krijgen, waardoor de paarden op latere leeftijd veel van zich zullen laten horen.

Goede doel

Ook werd er een pronkstuk voor een goed doel weggegeven. Deze editie werd het schitterende bronzen paard van kunstenares Jacqueliene van der Veer verloot voor het goede doel. Er ontstond een biedduel tussen GMB-oprichter Arend van de Pol en verkeerschoolhouder Rinus Blom (via de telefoon). Arend van de Pol trok hierbij aan het langste eind en kreeg het beeld mee naar huis voor 3.500 euro. De opbrengst gaat naar het KWF Kanker Fonds.

https://www.youtube.com/watch?v=UFxOkn1HXX0