Ukase Ter Putte is niet meer…

February 14, 2018

De 21-jarige trots van wijlen Georges De Maertelaere is gisteren ochtend in haar vertrouwde paddock te Assenede totaal onverwacht gestorven.

We kennen Ukase Ter Putte (Darco x Quidam de Revel) als een uitzonderlijke fokmerrie waarbij de combinatie met Diamant de Semilly bijzonder succesvol was. Van Diamant gaf zij o.a. de BWP-goedgekeurde hengst Elvis Ter Putte. Ook Favorit ASK, in 2017 in Denemarken gelauwerd als “hengst van het jaar” komt verder uit deze combinatie. Hetzelfde voor Rock & Roll Ter Putte, tijdens de voorbije BWFA auction afgeklokt als 2e duurst veulen voor 32 000 euro. Dit jaar verwacht men via ET terug een Diamant de Semilly nazaat.

Ukase’s 10-jarige Tinka’s Boy-dochter Eis Isaura (Isaura Ter Putte) is een aanstormend talent  onder het zadel van de Ier Hanley Cameron. Vorige week, tijdens de 5* Jumping van Bordeaux mocht dit duo twee dagen op rij de kassa passeren, enerzijds in de WB proef en anderzijds de Grand Prix en dit tussen die andere BWP boegbeelden als Emerald van ’t Ruytershof en Halifax van het Kluizebos.

Equnews /

F. Elvis Ter Putte, Sportfot, BWP