Verschillende afstammingen domineren op vrijspringen Geel

November 14, 2017

Op 11 November werd een open wedstrijd vrijspringen georganiseerd in Geel. Over vijf categoriëen werden de paarden getoond.

Bij de vrouwelijke 4-jarige paarden kwamen er 3 merries aan de start. Het was de Echo van het Neerenbosch-dochter, Nikita Van de Nachteggele die de winst greep. HEt fokproduct van MArcel Jacobs is in eigendom van de Roshoeve en verzamelde 88,33 punten. De tweede plaats was voor Nina vd Roshoeve, eveneens een dochter van Echo. De merrie behaalde 86,67%.

Bij de mannelijke 3-jarigen kwamen er 6 paarden aan de start. Hierbij was het de door Caroline Geysen gefokte Jalito De Reve die er met de overwinning vandoor ging. De Berlin-zoon verzamelde een totaal van 86,67 punten. Origi Ter Putte (v. I’m Special de Muze) volgde met 80 punten. De Andiamo-zoon, Oscar, gefokt door Jelle Verheyen volgde op de derde plaats met 78,33 punten.

Bij de vrouwelijke 3-jarigen kwamen er 10 paarden aan de start. Hier was het Chellavista Z die de eerste plaats behaalde. De door Griet van Tilborg gefokte Chellsini-dochter behaalde 83.33 %. Jozef Schellekens gefokte Ofelia van ‘t HEmeldonk (v. Etoulon) volgde op de tweede plaats met 81,67 punten. Derde plaats was voor Ona vd Brouwershoeve. Deze Clarimo-dochter is gefokt en in eigendom van BVBA Brouwershoeve en behaalde 80 punten.

Bij de mannelijke 2-jarigen waren er 19 deelnemers. Hierbij ging de winst naar de door Nicky Dilliën gefokte Alaska. Deze Aska Z zoon haalde maar liefst 90 punten en bleef zo Cavakino van Rotheck (v. Cicero Z) voor. Deze Cavakino was goed voor 88,33 punten. Derde plek was er voor Damiaan. De Dieu-Merci van T&L-zoon behaalde 85 punten.

Bij de vrouwelijke 2-jarige paarden kwamen er 10 paarden aan de start. Winst was hier voor Pimpernel van het Farasohof. Deze door Raf Houben gefokte Nabab de Reve-dochter behaalde 81,67 punten. De tweede plaats ging naar een fokproduct van Bob Janssens. Zijn Donna van ’t Gebergte (v. Diamant de Semilly) sprong 76,67 punten bijeen. De derde plaats werd gedeeld door twee fokproducten van Koen Havermans. Zowel zijn Porsche D’Avena Hombre als Praline D’Avena Hombre behaalden 75 punten. Porsche is een Action-Breaker-dochter terwijl Praline van Tangelo van de Zuuthoeve afstamt.

Equnews /

F. stockfoto vrijspringen Wambeek