UPDATE: Armitages Boy (nog niet) verkocht voor 2.8 miljoen Euro

UPDATE: Armitages Boy (nog niet) verkocht voor 2.8 miljoen Euro
UPDATE: Na overleg met het syndicaat van eigenaren, bestaande uit Christophe Mabille, Gregory Mars, Guillaume Canet en zijn ruiter Aymeric de Ponnat, is besloten ARmitages Boy niet toe te kennen voor het bedrag van 2.8 miljoen euro. Biedingen staan nog steeds open via het veilinghuis LAC te Parijs. Wel enkel via telefoon of gsm.

Het wereldpaard, Armitages Boy, is verkocht. Sinds 21 september was de online veiling voor de 13-jarige hengst van start gegaan. Het duurde even voor er een effectief bod werd geplaatst. Uiteindelijk sloot de veiling af met een verkoopwaarde van 2.8 miljoen euro. Wie de nieuwe eigenaar van Armitages Boy is, is nog niet vrijgegeven.

In totaal (inclusief commissie) zal de nieuwe eigenaar een som van 2.968 miljoen 'op de tafel' moeten leggen. Door de verkoop komt er hoogstwaarschijnlijk een einde aan de samenwerking tussen ruiter Aymeric de Ponnat en de Oldenburger hengst.

Het duo was sinds 2010 samen actief. Ondanks een langdurige blessure hebben ze zich meermaals internationaal geplaatst. Recent haalden ze nog de tweede plaats tijdens de vijf-ster Grote Prijs in Dinard, Frankrijk.

Begin augustus maakten de eigenaars van Armitages Boy (v. Armitage) de plannen voor de verkoop bekend. De hengst werd in de verkoop gezet door het syndicaat van eigenaren, bestaande uit Christophe Mabille, Gregory Mars, Guillaume Canet en zijn ruiter Aymeric de Ponnat. Het idee was er al langer, maar werd door de deelname aan de Wereld ruiterspelen uitgesteld tot dit jaar. In 2013 sprongen Armitages Boy en Aymeric nog naar de overwinning met het Franse team in de FEI Nations Cup Finals.

Vraag blijft echter of het syndicaat van eigenaren de hengst zullen laten gaan voor deze 2.8 miljoen euro. Hoewel de veiling is afgesloten, kan deze nog steeds heropend worden.

LEES OOK:

- NOG STEEDS GEEN BOD OP ARMITAGES BOY
- ARMITAGES BOY WORDT VERKOCHT VIA ONLINE VEILING