40 renpaarden laten het leven in stalbrand

40 renpaarden laten het leven in stalbrand
In Ontario, Canada, hebben meer dan veertig renpaarden het leven gelaten toen gisteravond een brand uitbrak in hen stal gebouw. Omstreeks 23 uur, lokale, tijd, brak de brand uit in het Classy Lane Training Center. Maar liefst vijf brandweerkorpsen moesten uitrukken om de brand geblust te krijgen, en dit in de barre winterse Canadese omstandigheden.

“Dit is verwoestend voor onze gemeenschap. Dit is veruit het hoogste verlies waarmee onze gemeenschap te kampen heeft gekregen”, vertelde lokale brandweerman Steven Goode aan BBC News. “Het is een groot verlies, helaas kon geen van de paarden gered worden.” Toen de brandweer aankwam stond één van de stalgebouwen geheel in vuur en vlam. Omdat ze geen brandkraan hadden in de buurt, moest al het water met de vrachtwagens tot aan de stal gebracht worden. Dit was niet genoeg om de 40 paarden die in het stalgebouw stonden te redden.

Classy Lane was bekend in heel de omgeving voor de paardenrennen. De stal had vijf stalgebouwen en plaats voor maar liefst 222 paarden. Barb Miller, die staleigenaar is samen met haar man Jamie Miller, is onzeker over het exacte aantal paarden dat stierf, maar schat het op zo’n 43 paarden. Classy Lane bestaat sinds 2003. Het bedrijf is naar verluidt een operatie van miljoenen dollars met zijn 55 hectare grond. Er werden betere ren-sportpaarden gestald en getraind.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend.