Jockey geschorst voor te traag rijden

October 25, 2017

De Britse jockey Adam Carter is door de British Horseracing Authority (BHA) tot 18 oktober 2027 geschorst. Het BHA had voor aanvang van de race van 4 juni 2014 in Southwell een rapport ontvangen waarin verdachte weddenschappen werden aangetoond.

Dit in combinatie met de opmerkelijk trage rit van Carter en het paard Blazeofenchantment liedde tot een onderzoek van de stewards.

Uit het onderzoek bleek dat Carter opzettelijk te langzaam zou gereden hebben. Uiteindelijk nam de BHA het onderzoek over.

Uiteindelijk werd duidelijk dat de jockey het paard langzaam reed omdat hij wist dat er weddenschappen waren geplaatst, dat de jockey zou verliezen. Het panel kwam erachter dat Carter informatie doorsluisde naar Paul Bradley en Peter Bennett voor wed doeleinden.

Voor het panel waren er twee verergerende aspecten voor zijn gedrag. In de eerste plaats veranderde Carter zijn verhaal in de loop der jaren meerdere malen en gaven deze tegenstrijdige argumenten.

Het tweede aspect is het feit dat Bradley er voor koos geld te verdienen dankzij het doorsluizen van informatie aan Mr. Bradley en uiteindelijk Mr. Bennett.

Equnews /

Horse & Hound