Nicola Philippaerts blikt hoopvol vooruit op nieuw GCL seizoen: “We hebben een stal vol toppaarden klaar voor de overwinning.”

March 12, 2018

Nog ongeveer een maand aftellen en het Global Champions League seizoen gaat officieel van start. Dit jaar nemen 19 teams het op tegen elkaar. In totaal zal er tijdens de tour dit zomerseizoen 35 miljoen euro aan prijzengeld worden uitgedeeld. Dit is inclusief 12 miljoen euro die zal worden uitgedeeld tijdens de nieuwe Special Play Offs in Praag, georganiseerd van 13 tot en met 16 december.

In totaal staan er 16 manches op de agenda, met als finale de Global Champions Tour in Doha, Qatar in november. Daar zal de strijd en spanning nog heviger zijn nu er juist een start ticket voor de nieuwe PLay Offs op het spel staat.

Op de startlijsten staan top namen zoals Kent Farrington, Harrie Smolders, John Whitaker, Simon Delestre maar ook Gregory Wathelet, Niels Bruynseels en Constant Van Paesschen.

Dit jaar zullen de team ruiters meteen na elkaar aan de start komen, hierdoor wordt het team resultaat meteen zichtbaar. Harrie Smolders blikt alvast met glinsterende ogen vooruit. “Ik ben blij met het vernieuwde concept van de play-offs. Het wordt enorm spannend, daar ben ik van overtuigd. Het helpt ons ook onze sport te laten evolueren.”

Ook Nicola Philippaerts kijkt uit naar dit seizoen. “Ik ben enorm verheugd met ons team dit jaar. We maken een enorme kans dit jaar. Heel wat topruiters en een volle stal met toppaarden. Het niveau zal hoog liggen, maar wij zijn er klaar voor.”