Opnieuw laten paarden het leven in stalbrand

Opnieuw laten paarden het leven in stalbrand
Dat het nieuwe jaar reeds werd gebrandmerkt in mineur is reeds gekend. Opnieuw werd dit bevestigd door de dood van dertien paarden in een stalbrand in Canada. Enkele weken geleden lieten reeds een 40-tal paarden het leven in de provincie Ontario.

Afgelopen donderdag nacht in Mount Forest, Ontario zorgde de vlammenzee opnieuw voor het overlijden van enkele viervoeter. Slechts één of twee paarden wisten te ontkomen, hoewel ze nog steeds spoorloos zijn.


Het is al het derde incident in 2016 waarbij een stal in rook opgaat en er paarden overlijden. “De overlevenden hebben we nog niet gevonden. Het weiland aan de stallen is een gigantisch grote oppervlakte en het vergt veel tijd om deze te doorzoeken. Het is niet zeker of het over één of twee paarden gaat”, aldus een woordvoerder van de brandweer. Later bleek dat slechts één paard het voorval overleefde.

Door een watergordijn werd er vermeden dat een nabijgelegen huis mee zou op gaan in de vlammen. Hoewel het nog te vroeg is om een deftige oorzaak van de brand op te stellen, wordt er vermoed dat een kortsluiting van een tractor de brand heeft veroorzaakt.