Paardje van amper enkele dagen oud verwaarloosd en onderkoeld aangetroffen

Paardje van amper enkele dagen oud verwaarloosd en onderkoeld aangetroffen
De Dierenambulance inStabroek doet op Facebook een oproep om financiële hulp voor het gevonden veulen Bambi. Het dier van amper een paar dagen oud werd vrijdag onderkoeld en sterk verzwakt achtergelaten in Heist-op-den-Berg.

Volgens Annelies De Blue van de hulpdienst is de hoeveelheid antistoffen in het bloed van het veulen verschrikkelijk laag. ‘Eigenlijk zijn ze er helemaal niet. Normale waarde is >8g/liter. Bambi heeft <0,5g/liter.’

‘Dat wil zeggen dat Bambi bij de eerste infectie zal sterven,’ aldus De Blue. ‘En dat ze nooit die antistoffen zelf nog zal aanmaken. Dit komt omdat ze nooit moedermelk gehad heeft.’

Vermoed wordt dat vanaf dag 1 geprobeerd is om Bambi met een fles groot brengen en dat niet lukte. Of dat het met de fles grootbrengen teveel inspanning vroeg is en het dier is gedumpt.

Om Bambi te redden heeft hij een infuus met antistoffen (plasma) nodig. Als dit aanslaat, zal dit worden herhaald. Een zak plasma kost 250 euro. Besloten is om Bambi de behandeling te gunnen.

Het diertje in inmiddels aan een pleegmerrie gekoppeld en maakt het naar omstandigheden goed. Een filmpje en de gegevens van de dierenambulance vind je op de Facebookpagina van Annelies De Blue.