Rug aan rug: De gebroeders Prouvé

Rug aan rug: De gebroeders Prouvé
Al lang geen onbekenden meer in het Vlaamse en internationale springsport milieu zijn   Simon en  Tim Prouvé, de zonen van Bert Prouvé, zelf een actief springruiter. Op Jumping Mechelen namen we even de tijd samen te zitten met de broers en te polsen naar hun toekomstvisie in de paardensport.

Wat was jou hoogtepunt op Jumping Mechelen?


Tim: In eerste zaak was ik super tevreden dat ik reeds aan de start kon komen op deze wedstrijd. Bijkomend de tweede plaats die ik behaalde in de finale van de CSIJ-YR zorgde dat mijn geluk niet meer op kon.

Simon:  Mijn broer zien rijden in de grote prijs YR 1m40-1m45 en dan tweede worden. Dat was fantastisch om te zien.


Familie voor alles ?


Tim: Ik vind steun van mijn familie heel belangrijk. Ik heb ook een enorm hechte band met m'n broer, dat versterkt het familiegevoel zeker en vast. Zonder meer is papa de lijm die alles tot in het kleinste detail samen plakt.


Simon: Familie is en blijft het belangrijkste.

Heerst er een onderlinge concurrentie tussen jullie?



Tim: We komen enorm goed overeen en we proberen elkaar zoveel mogelijk te helpen. Maar om eerlijk te zijn wil ik hem wel een klein stapje voor zijn, het is en blijft een sport. Er moet iemand de eerste zijn (lacht).

Simon: We gunnen elkaar alles op alle vlakken. In de piste zien we elkaar als concurrenten en proberen telkens ons uiterste best te doen.


Heb je al je doelen gesteld voor 2018 ?


Tim: Ik wil goed presteren op het Belgisch Kampioenschap en zou graag eens met het team willen meegaan. Ik droom ervan de Belgische driekleur in teamverband te kunnen vertegenwoordigen.

Simon: Ik wil me focussen op de tweesterren wedstrijd in Mechelen volgend jaar. Het is nog ver weg maar zo is ook het pad dat me er toe leidt.

Wat is je huidig toppaard?



Tim: Orson Des Hayettes is momenteel  mijn toppaard. Deze vijftienjarige hengst van Mozart Des Hayettes uit een moeder Ryon D Anzex is mijn steun en toeverlaat. Ik hoop dat het nog lang zo kan zijn.

Simon: Jatlantparflam vd Kleyenberg is een 8-jarige afstamming van een VDL Atlantic  uit een moeder van Skippy II . Ik heb er reeds 1m30 mee gereden op jumping Mechelen en in het verleden al 1m45. Ik denk dat het paard in de toekomst dikke proeven zal lopen. Hij heeft een zeer goede instelling en ik heb er heel veel vertrouwen in.

 

Wil je streven naar 3-4- 5 ster of naar Handel?



Tim: Ik wil in de toekomst ooit wereldbekerwedstrijden rijden. Dat het met Orson gaat lukken weet ik niet. Orson is ondertussen 15 lentes oud. Maar voor mij primeert echt de sport.

Simon: We willen streven naar hogere parcours, maar eerst stap voor stap gaan is de boodschap die ik me voorneem.