Staut's Silver Deux de Virton*HDC is terug ...

Staut's Silver Deux de Virton*HDC is terug ...
Vorige zaterdag snelde Kevin Staut naar de overwinning in de Rolex Top tien in het zadel van Reveur de Hurtebise*HDC. Kevin Staut had echter eerder zijn geld ingezet op Silver Deux de Virton*HDC.

Door een blessure kon Staut de vosse hengst niet aan de start brengen. De Kashmir van Schuttershof-zoon is gekeurd voor het SF en AES. De hengst blesseerde zich tijdens het transport naar de concours in Genève, vorige week.

Ondertussen is de hengst opnieuw in orde en zal terug aan het werk zijn in Londen. "Silver had een ontstoken kogel bij het uitstappen van de vrachtwagen. Ik heb geen enkel risico willen nemen en hem gewoon een weekje rust gegeven. Alles is gelukkig weer normaal en deze week gaan we aan de start in Londen."

In 2016 nam Staut de teugels van Silver over van Franck Schillewaert. Voordien was het Olivier Guillon die de hengst uitbracht op een driesterren niveau.

Samen met Silver won Staut dit jaar al tijdens de GCT in Doha. Het duo eindigde eveneens tweede tijdens Grote Prijs in Barcelona.