Stephan Detry unaniem verkozen als voorzitter KBRSF

March 13, 2018

Eind vorig jaar werd al bekend dat de Belgische Federatie Stephan Detry zou voordragen als nieuwe voorzitter van de Koninklijke Belgische Ruitersport Federatie. Jacky Buchmann is sinds 1990 voorzitter van de Belgische ruitersportfederatie en wenst na 28 jaar de fakkel door te geven.

Op de algemene vergadering werd Stephan Detry nu unaniem verkozen als nieuwe voorzitter van de KBRSF.

Stephan Detry is zeker geen onbekende in de paardenwereld, met een geschiedenis als organisator van wedstrijden, freelance redacteur in de hippische pers en zonen actief in de internationale springsport. Zelf is hij vrijetijdsruiter.

Samen met zijn zoon Gilles Detry beheert hij eveneens het showjumping team Catwalk Horse Team.  En ook de zakenwereld is geen onbekend terrein voor Stephan Detry.  Hij is beheerder van verschillende bedrijven zoals o.a. Gimpex, een internationaal distribiteur van bekende schoenmerken. Met Stephan als voorzitter kiest de federatie voor een internationaal profiel.  Hij draagt communicatie hoog in het vaandel en wil de KBRSF meer inschakelen op nationaal vlak,  en proberen om onze sport en haar imago nog meer te promoten in de pers.

Equnews /

F. Stephan Detry