Tien belgen aan de start in Global Champions League seizoen

March 13, 2018

We gaven reeds bericht dat heel wat Belgische topruiters hun zinnen hadden gezet om dit jaar aan de start te gaan in de vernieuwde Global Champions League. Niet verwonderlijk want er is in totaal zo’n 35 miljoen euro te winnen in deze top tour.

Het deelnemerskaartje is dan ook navenant. Elk team is verbonden aan één of meerdere sponsors die allen samen 2 miljoen euro per team sponsoren.

Voor sommige Belgen meteen het geluk. Zo zal Jos Verlooy deel uitmaken van de Montreal Diamonds, met oa. stalgenoot, Harrie Smolders. De Prague Lions wrijven na afgelopen weekend al in de handen want het Tsjechisch gesponsord team heeft Niels Bruynseels aan de start met oa. buur Gerco Schröder.

Constant Van Paesschen mag aan de slag bij de Rome Gladiators. Hij zit er in het team met oa. Lorenzo de Luca en Abdel Said. Jerome Guery heeft dan weer een bijna volledig nieuwe stal om aan de start te komen voor de Monaco Aces.

De broers Nicola en Olivier Philippaerts zullen de kleuren van de London Knights vertegenwoordigen. Pieter Devos (St Tropez Pirates), Gregory Wathelet (Paris Panthers) en Karel Cos (Cannes Stars) krijgen allen een team met een frans tintje. Cindy van der Straten-Marie is de laatste Belg aan de start. Zij is een teamgenoot bij de Hamburg Giants.