Pieter Devos: "Het BK met Claire Z wordt voornamelijk een goede leerschool"

Pieter Devos: "Het BK met Claire Z wordt voornamelijk een goede leerschool"
De hamvraag deze week is of Pieter Devos zichzelf zal opvolgen als Belgisch Kampioen. Vorig jaar sprong hij naar de overwinning met Bart Vandecasteele's Espoir (v. Surcouf de Revel). De concurrentie zal moordend zijn want er komen heel wat kanshebbers aan de start.

Zo denken we aan Gregory Wathelet met MJT Nevado Z of Gudrun Patteet met Sea Coast Atlantic du Seigneur. Beide combinaties hebben reeds ervaring met het podium in Zangersheide en zullen hun vel duur verkopen. Ook Nicola Philippaerts speelt in op de titel en zadelt deze week zo zijn statige hengst Chilli Willi op, of wat van enkele underdogs zoals Jean Christophe De Grande en Damien Haelterman?

Er komen heel wat kanshebbers aan de start, toch kiest Pieter Devos ervoor Claire Z aan de start te brengen in Lanaken. Devos en de 9-jarige Zangersheide-merrie  zijn zeker niet kansloos voor de titel.

Devos zelf verwacht heel wat van de Clearway-dochter, hoewel hij nog niet zo ver staat als vorig jaar met Espoir. "Claire is nog wat jong in haar hoofd. Voor haar wordt het Belgisch Kampioenschap voornamelijk een goede oefening en leerschool."

Devos zal meteen weten waar hij aan toe is. Het BK gaat van start met het jachtparcours. "Dat wordt voor ons het moeilijkste. Ik zal er moeten op toezien dat we ons niet mispakken in de eerste kwalificatie."

Misschien opent de keuze van Devos voor een 'groener' paard wel de deur naar de titel voor andere combinaties, zoals broer Wouter Devos die Tonik Hero aan de start zal brengen op Zangersheide.