Pieter Devos: "We hebben alles gegeven wat we konden..."

Pieter Devos: "We hebben alles gegeven wat we konden..."
Het was een bewogen week voor Pieter Devos in Barcelona. Na een struikelpartij met Espoir in de opwarming kampte Devos met het herwinnen van het vertrouwen van zijn paard. Uiteindelijk na wat teleurstelling slaagt Devos alsnog in een Grand Prix overwinning.

"Ik ben uiteraard enorm blij met het resultaat. Dit is de eerste Grand Prix winst voor mijn merrie, op dit niveau. Claire Z is nog maar negen jaar oud en is nog een beetje jong voor dit niveau," verklaart Devos. " Ze blijft me verbazen. Eerder werden we nog tweede tijdens de Queens Cup en nu de GP-winst, dit is meer dan ik gehoopt had."

Over de 1.60m CSIO5* Grote Prijs is Devos duidelijk. Het was een moeilijk parcours. "Zeker voor mijn merrie was dit geen eenvoudige proef. Het parcours was vrij technisch en hoog gebouwd. Het was een zware opdracht om het juiste evenwicht tussen snelheid en uithouding te vinden. Het feit dat er slechts zes foutloze combinaties waren was het levendige bewijs," verklaart de Belgische springruiter.

Lamaze: "Foutloos blijven was de opdracht"

Devos bleef ook voormalig Olympisch Kampioen, Eric Lamaze voor. "Het was een leuke Grand Prix," zegt Lamaze. "Mijn strategie was eenvoudig. Ik moest foutloos blijven in de barrage. Er waren heel wat duo's die snelheid als een oplossing zagen en dat resulteerde in vier punten of meer."

"Chacco Kid heeft zijn uiterste best gedaan. Ik had graag gewonnen maar dat is niet gelukt. Ik wilde wat tijd winnen door de dubbel binnen te rijden in vijf galoppassen. Maar ik heb er zes gereden, dat heeft me tijd gekost," zegt Lamaze.

Staut: "Ik ben blij met de evolutie van Silver"

De tweede plaats werd ingenomen door Fransman Kevin Staut. "Het mooie aan onze sport is dat we soms winnen en soms een fout maken en dat inboeten met een tweede plaats," lacht Staut. "Silver heeft zich echt goed getoond vandaag.  Ik heb wat tijd verloren in aarzelingen in de wending maar dat is onze sport."

"Deze winter zet ik voornamelijk in op de grotere pistes met Silver onder het zadel, dat is zijn ding..."