Alle Belgische paarden goed door de veterinaire keuring in Mondial du Lion

Alle Belgische paarden goed door de veterinaire keuring in Mondial du Lion
Vanmiddag vond de veterinaire keuring plaats van de inmiddels 32ste editie van Mondial du Lion. Hier wordt voor de zes en zevenjarigen dit weekend het Wereld Kampioenschap voor de jonge eventingpaarden verreden.

Bij de zesjarigen werd Cooley Quicksilver van de Amerikaanse amazone Elisabeth Halliday-Sharp en U de Lux van de Britse ruiter Hayden Robert Hankey naar de holding box gestuurd. Nadat zij voor de tweede keer voorkwamen kregen beide paarden alsnog het groene licht en zullen dus in actie komen.

Bij de zevenjarigen werd er echter wel een paard afgewezen. De Franse amazone Fabrice Saintemarie zal met haar Absinthe van de Loir niet aan de start verschijnen. De andere 57 combinaties kregen wel de gewenste 'accepted' te horen.

Donderdag zal om 13.00 uur het Wereldkampioenschap voor de zevenjarigen van start gaan. De eerste deelnemer die in de dressuur ring zal verschijnen is de Duitser Nicolai Aldinger met Queeny 88.

Voor België komen bij de zesjarigen in actie Geert Adriaensen met Rafiki, Julia Schmitz met First Class GS en zien we Lara de Liedekerke - Meier met haar QC Chica Leena. Bij de zevenjarigen zijn dit Pieter de Cleene met Djack de la Vega, Geoffroy de Jamblinne met Consequent Pia Z, Maxime Lambrecht die zal starten met Felix Roses en Annesjien Wouters met Lady Chin V'T Moerven Z.