Duits eventingteam moet zilveren medaille afgeven na positieve dopingtest

November 9, 2017

Na onderzoek bleek gisteren dat het paard van de Duitse amazone Julia Krajewski, Samourai du Thot, positief testte. Dat gebeurde op het EK in Strzegom, waar diverse paarden onderzocht werden. Samourai testte positief voor het medicijn Firocoxib, en ondertussen heeft de FEI bekend gemaakt dat ook het B-monster een positief resultaat heeft opgeleverd. Dat betekent in de praktijk dat het Duitse team hun zilveren medaille moet afgeven.

Voor Krajewski hangt er een administratieve boete van 1500 Zwitserse Franc in de lucht. Deze wordt verhoogd met 2000 Franc aan administratieve kosten, maar er volgt geen schorsing. Julia Krajewski kan eventueel de beslissing aanvechten voor het FEI-tribunaal, maar dat kan enkel als ze kan aantonen dat het middel om een verklaarbare reden gevonden werd in het bloed van het paard. De amazone heeft 21 dagen tijd gekregen om te beslissen wat ze gaat doen.

Zelf zei Krajewski: “Ik ben erg aangedaan door het bericht van de positieve medicatiecontrole van Samourai du Thot, omdat ik geen enkel idee heb hoe dit is kunnen gebeuren. Ik zou het heel erg vinden als we de medaille effectief moeten terug geven. Uiteraard hebben mijn team en ik het middel niet toegediend aan Samourai. Het Duitse team nam als grote favoriet deel aan het EK, dus wist ik dat er zo’n controle zou plaatsvinden. Ik sta 100% achter ons systeem van dopingcontrole en ben mij erg bewust van mijn verantwoordelijkheid rondom dit thema. Daarom wil ik blijven zoeken naar de verklaring achter dit feit, zowel voor het team als voor mezelf.”

 

Equnews /

Pferd Aktuell