Martens, Vervaecke en Karin Donckers zetten top resultaten neer in Barroca D'Alva

Martens, Vervaecke en Karin Donckers zetten top resultaten neer in Barroca D'Alva
Vorige week won Karin Donckers in Barroca D'Alva zowel de CCI1* and ce CCI2* wedstrijd. En ook dit weekend weten de Belgische combinaties weer te scoren in Portugal. Echter is het niet Donckers die alles wint. Ditmaal moet ze landgenoten Vincent Martens en Senne Vervaeck voor laten gaan.

Tijdens de 1*-wedstrijd was het Martens die samen met Donckers op kop ging. Neide combinaties hadden een sterke dressuurrit neergezet. Martens stuurde zijn Contesse naar 38.4 strafpunten (74.63%), terwijl Donckers en Nolimit VDB Z met 38.7 strafpunten de dresuurring uit kwamen. Die voorsprong gaf het duo  ook niet meer uit handen waardoor Martens de overwinning pakte vlak voor Donckers.

In de 2*-wedstrijd was er een Belgische overwinning dankzij Young Rider Senne Vervaecke. Deze jonge topruiter in wording stond met zijn BWP'er Jeno (v. Sir Donnerhall I) na de dressuur nog op een gedeelde tweede plaats met Donckers en Lady Brown. Maar wist dankzij een sterk optreden in het afsluitende springparcours de overwinning te pakken.

Donckers ging aanvankelijk aan de leiding met Hamilton (v. Bonnie Prince Charlie). Maar noteerde in het springen 4 strafpunten voor een balk. Daardoor de combinaties terugviel naar e tweede plaats.  Ook Lady Brown (R. Lord Britten Z) tikte een balk uit de lepels, waardoor ze derde werden. Kris Vervaecke werd nog dertiende met Calista Z (v. VDL Sydney).

Ook in de CIC 3* wist Donckers het goed te doen Jalapeno (v. Chilli Morning).  Met de nakomeling van het toppaard van William Fox-Pitt werd ze tweede achter  Japaner Oshiaki Oiake en The Duke of Cavan. Voor Vincent Martens en Eiskonig (v. Songline 2) was er een elfde plaats.

Kijk hier voor alle resultaten.