Amber Goethals, Katrijn Verlinden en LRV Waasmunster zijn Provinciaal kampioen bij LRV Oost-Vlaanderen

Amber Goethals, Katrijn Verlinden en LRV Waasmunster zijn Provinciaal kampioen bij LRV Oost-Vlaanderen
In Bassevelde werd er afgelopen weekend het Provinciaal kampioenschap verreden van de LRV van Oost-Vlaanderen.

Er gingen 6 combinaties na twee foutloze omlopen door de barrage, hierin wisten er twee ook foutloos te blijven. Amber Goethals en haar Isaura van de Meerputhoeve (v. Skippy II) waren maar liefst 5 seconden sneller dan haar voorloper en dus was de winst direct bekend. Marijke Van Eynde en haar Dancing Queen van 't Meulenhof (v. Kashmir van Schuttershof) waren goed voor een tweede plaats ondanks haar foutloze barragerit.

Gert Geeroms en zijn Attentive G&G Z (v. Argentinus) waren goed voor de bronzen medaille met 1 springfout in de barrage. Plaats 4 was voor Philip Poppe en zijn Taranca P (v. Taran de la Pomme) en het podium werd vervolledigd door Bart Temmerman en zijn Fiana (v. Zirocco Blue Vdl).

In de klasse was de winst voor Steven Verwaeren en zijn Lavendel van 't Zand, en in de klasse L ging de gouden medaille naar Dries Van Meervenne F-La Vie van de Elshoeve.

In de klasse ZZ van de individuele dressuur was het Karijn Verlinden die de winst pakte met haar Evaristo-Biolley (v. Rosario). De zilveren medaille was deze keer voor Eddy De Baets en zijn Athello (v. Contango) en de derde plaats was voor Sig Van Eygen en zijn Bambridge van de Kempenhoeve (v. Royal diamond).

In de hoogste reeks van de groepsdressuur zal de LRV Waasmunster de Oost-Vlaamse eer verdedigen op het Nationaal ruitertoernooi van Vissenaken-Glabbeek op zondag 1 oktober.