Axel Vandoorne houdt concurrentie achter zich in Moorsele

Axel Vandoorne houdt concurrentie achter zich in Moorsele
De eerste Grand Prix-kwalificatie kwam donderdag op naam van Geoffrey Cobbaut. Op vrijdag was het Axel Vandoorne die de concurrentie achter zich liet. Op de rug van de Clinton-dochter, Divine Louise kruiste Vandoorne de eindmeet in 24,38 seconden.

De West-Vlaming bleef zo Clementine Arbon voor in de 1.30m proef. Arbon volgde op de tweede en derde plaats met respectievelijke Safary en Ichento.

Net buiten het podium strandde Gilles Murigneux op de vierde stek. Murigneux en Freud del Cabanon (v. Filou de Muze) namen net geen seconde voorsprong op Tom Sneppe met Kashmira van de Lentakker (v. Kashmir van het Schuttershof).

In de 1.20m rubriek deelden Sandra Guilbau en David Malfait het podium. Guilbau snelde er naar de winst in het zadel van Astha van de Dennehoeve (v. Andiamo Z). Op de rug van Inka Van Paemel haalde de amazone eveneens de derde plaats. David Malfait sprong naar de tweede stek met onder het zadel Dampino.

Ook in de 1.10m proef waren het twee ruiters die het podium vulden. Elise Duchange (Toscanes du Peynac) hield er Stephan Verschuere van de overwinning. De Belg strandde op de tweede en derde plaats met respectievelijke Chalino Z en Nazarine vd Axelhoeve.

Klik hier voor de resultaten