Belgen warmen hun jonge paarden op met mooie nulrondjes in Oliva

Belgen warmen hun jonge paarden op met mooie nulrondjes in Oliva

Bij de 'Mediterranean Equestrian Tour' in Oliva zijn ze vandaag weer begonnen aan een internationale week. Vandaag kregen de jonge paarden een opwarmrondje, waarbij de enige opgave eruit bestond foutloos te blijven. Een vijftal landgenoten slaagden hierin, en het is dan ook uitkijken naar de rest van de week.


De 7-jarige paarden kregen een 1m35-parcours voorgeschoteld. Hierin wisten twee Belgen zich te klasseren met een nulronde. Cyril Cools had de hengst Chellano II (v. Contender) onder het zadel. Stephanie Andries reed Ah Quelle Flesch (v. Felton du Mont) foutloos rond. Voor Cyril Cool's tweede paard, de sBs ruin Eastwood d'Hof Ten Bos (Understone vd Kapel) was er eveneens een foutloze omloop. In totaal wisten 27 combinaties foutloos rond te komen in dit parcours.


In het 1m25-parcours voor 6-jarigen waren het eveneens twee Belgen die foutloos bleven. In totaal klasseerden 46 combinaties zich met een foutloze omloop. Carmen Christiaansen reed Gaucho (v. Spartacus TN) mooi foutloos rond. Fabienne Daigneux-Lange klasseerde zich meteen met twee paarden. Zowel Griet (v. Bugatti VDL) als de sBs hengst Fringant du Calvaire (v. Qody de Saint-Aubert) kwamen niet in de buurt van het hout.


De 5-jarige paarden mochten vandaag de spits afbijten met een 1m15-proef. 42 combinaties bleven foutloos, en daar zat een landgenoot tussen. Julien Macedoine reed met de Zangersheide merrie Tinka's Fee Sauveniere Z (v. Tinka's Boy) een mooi foutloos oefenrondje.


Klik hier voor alle uitslagen