Belgisch succes tijdens Nations Cup Zwitserland

October 25, 2017

Afgelopen weekend verzamelden 15 landen zich voor de laatste Nations Cup van het studentenruiters -jaar in Zwitserland.

Tijdens de Nations Cup in Zwitserland waren het Debby Vandecruys, Cedric Maere en Dries Vercauteren die onder het toeziende oog van Team chef Marijke Bax aan de start kwamen. In de dressuur was het net niet voor Debby Vandecruyse en Dries Vercauteren. Zij vielen net buiten de 15 eerst geklasseerden voor de 2e ronde dressuur. Zij belandde beide op de 17e plaats. Cedric Maere strandde hier op een 33e plaats. Alles samen was dit goed voor een 8e plaats in de dressuurranking voor de Belgen.

Bij het springen klasseerden zowel Cedric Maere als Debby Vandecruyse zich binnen de top tien. Cedric strandde na de halve finale op de 5e plaats. Debby klasseerde zich na de tweede ronde op een mooie 9e plaats. Dries Vercauteren kreeg in de eerste ronde vier strafpunten wat hem op een 31e plaats bracht. Hier behaalde het Belgische team een derde plaats.

Door de derde plaats in de jumping en een 8e plaats in dressuur belandde België op de vijfde plaats in het algemeen team klassement.

Ook de Belgische amazone Caroline Van Der Heyden kwam aan de start, dit in het Team Golden Oldies. Caroline wist individueel een sterke prestatie neer te zetten. Binnen dressuur klasseerde zij zich op een derde plaats. Bij het springen haalde zij zelf de finale maar moest hier de overwinning laten aan de Nederlandse amazone Joanne Spliethof. Met deze resultaten was Caroline meteen de beste ruiter van de wedstrijd en won zo het individueel algemeen klassement.

De overwinning tijdens deze Nations Cup ging naar het Verenigd Koninkrijk. Zij wonnen de show jumping en werden 2e in de dressuur. De 2e plaats ging naar het Nederlandse Team met een 1e plaats in dressuur en een 5e plaats in het springen. Gastland Zwitserland klasseerde zich op de derde plaats. De top vijf werd dan weer vervolledigd door het Golden Oldies team op vier en het Belgische Team op de vijfde plaats.

Eind dit jaar zullen de beste landen strijden tegen elkaar in de Gold League tijdens de World Finals in Polen. België zal tijdens deze Finals vertegenwoordigd worden door Dorien Berkers, Cedric Maere en Kirsten Prevot. Na het succesverhaal van de Belgen vorig jaar tijdens de Word Finals liggen de verwachtingen alvast hoog.

Klik hier voor meer informatie