Bloedstollende barrage in Doha voor Pieter Devos, Nicola Philippaerts tweede

Bloedstollende barrage in Doha voor Pieter Devos, Nicola Philippaerts tweede
In Doha eindigt de dag met de 1m60 vijfsterren Grote Prijs die over twee ronden verreden werd. Zowel de Belgen als de Nederlanders laten er topprestaties zien. Zowel Nicola Philippaerts als Pieter Devos weten zich te kwalificeren voor de ultieme barrage ronde.




Quick results:

  1. Pieter Devos - Espoir

  2. Nicola Phillipaerts - H&M Chilli Willi

  3. Emanuele Gaudiano - Chalou






Een fantastische ronde is er van Nicola Philippaerts en zijn H&M Chilli Willi (v. Casall) die hier in topvorm lijken te zijn. Met een topronde in 61.84 seconden kwalificeren ze zich voor de barrage ronde. Want ook de Italiaan Emanuele Gaudiano weet met de Chacco Blue nakomeling Chalou foutloos te blijven. Als laatste starter weet dan ook Pieter Devos zich aan het rijtje toe te voegen voor de barrage. Met de BWP-er Espoir (v. Surcouf de Revel) bleef ook hij foutloos en zien we hen terug in de barrage.

Nicola Philippaerts en H&M Chilli Willi bijten dan het spits af in de barrage met een foutloze ronde in 44.42 seconden. Dit blijkt uiteindelijk goed voor de tweede plaats.  Emanuele Gaudiano en Chalou gaan dan van start en noteren een tijd van 42.74 seconden. Helaas met alle risico's vandien en moeten zij 4 strafpunten noteren. Pieter Devos komt dan de baan binnen met Espoir en weten het hier te doen. Ze duiken met een tijd van 42.18 seconden onder de tijd van Nicola en winnen hier de Grote Prijs!

De vierde plaats is er dan voor Bassem Hassan Mohammed (QAT) en de BWP-er Gunder (v. Thunder vd Zuuthoeve) die 1 strafpunt opliepen in de eerste omloop en foutloos bleven in de tweede. Ludger Beerbaum en Cool Feeling (v. Cornado Nrw) deden dit net andersom en met 1 strafpunt in de tweede omloop eindigen zij op de vijfde plaats.

Op een achtste plaats vinden we Maikel van der Vleuten en de BWP merrie Idi Utopia (v. Quasimodo Z) met 4 strafpunten in de tweede omloop. Met een totaal van 5 strafpunten volgt Wilm Vermeir dan met Dm Jacqmotte (v. Toulon) op de negende plaats, terwijl Jos Verlooy met Igor (v. Emerald) 8 strafpunten noteerd en zo tiende werd. Karel Cox maakte met Dublin van Overis (v. Darco) het rijtje compleet en werd elfde.

Bart Bles stuurt Israel v/d Dennehoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) nog naar de 14e plaats.

Resultaten