Britse GP winst bij pony's in Opglabbeek. Max Sebrechts beste Belg

Britse GP winst bij pony's in Opglabbeek. Max Sebrechts beste Belg
Ook de pony ruiters hebben de uiteindelijke winnaar van de jeugdweek in het Sentower Park gekroond. De 1.25m Grote Prijs kwam op naam te staan van de Britse Faye Sutton na een spannende barrage met zes combinaties aan de start.

Max Sebrechts tikte geen enkele balk aan in de basisomloop. In het zadel van zijn Ierse-merrie, Kilmullen Olympic Cruise (v. Olympic Lux) noteerde hij wel één tijdsfout. Dit bracht de Belg op de zevende plaats van deze Grote Prijs.

Vier duo's haalden de eindmeet foutloos in deze barrage. Sutton klokte foutloos af in 38,28 seconden met de 13-jarige Lissatava Bobby-zoon, Robe Ruadh.  Ruim één seconde trager volgde de Ierse combinatie, Ruairi Aylward met Coppenagh Oliver Twist. Ook de derde plaats kleurde Iers, dankzij Tom Wachman en zijn Flinstone B (v. Kings Master).

De Nederlandse Lily Engelsman haalde eerder deze week al de spotlights bij de pony-ruiters. In de Grote Prijs hielde de amazone het foutloos in de barrage. Met onder het zadel Blackwoodland Rock (v. I Love You Melody) klokte ze foutloos af in 47,32 seconden, goed voor de vierde plaats.

klik hier voor de resultaten