Christophe Vanderhasselt naar derde plaats in topproef Rouen, nog drie Belgen in top 10

Christophe Vanderhasselt naar derde plaats in topproef Rouen, nog drie Belgen in top 10
Christophe Vanderhasselt en Identity Vitseroel (Air Jordan Z) zijn net derde geworden in de CSI4* 1,50m in Rouen. Vanderhasselt reed de Air Jordan Z-dochter van negen jaar soepel rond in twee foutloze rondes, en dat met een tijd van 35,07 seconden. De top drie zat erg strak; Julien Epaillard en Cristallo A LM (Casall) waren niet veel sneller met hun tijd van 34,39 seconden. De winnende combinatie Julien Gonin en Soleil de Cornu CH (Qredo de Paulstra) bleven dan weer foutloos in 34,35 seconden.

De Zweedse Irma Karlsson en Chacchonu (Chacco Blue), die vierde werden, hadden dan weer een seconde langer nodig dan Vanderhasselt. Jessica Mendoza reed Toy Boy naar de finish in 38,46 seconden en werd vijfde.

Maar de Belgen lieten het niet bij die derde plaats.

Judy Ann Melchior sprong met Ailina 6 (Chico's Boy) feilloos over de hindernissen in 38,79 seconden in de tweede fase, en werd zo zevende. Gaetan Decroix en Quel Homme de Hus (Quidam de Revel) bleef ook foutloos en pakte plaats acht, gevolgd door Wilm Vermeir en Dalila de la Pomme (Taran de la Pomme) op negen.

Eerder vandaag in de 1,40m, was het José Thiry die voor ons land de tiende plaats pakte met Coco Chanel (Calido I). Laura Renwick won deze proef met VDL Groep Alitta (Karandasj).

Klik hier voor alle resultaten.