Damien Haelterman en Sonia Stacquez houden Belgische eer hoog tussen Franse overmacht in Rouen

Damien Haelterman en Sonia Stacquez houden Belgische eer hoog tussen Franse overmacht in Rouen
De Belgische deelnemers houden alle kansen open voor de internationale viersterren Grote Prijs straks in Rouen. Deze ochtend kwamen de vierster combinaties reeds vroeg in actie  tijdens hun 1.45m ochtendrubriek met barrage. De overwinning bleef in eigen land dankzij Pierre Alain Mortier met deAction Breaker-zoon, Just Do It R.

Ook Equteam-ruiter, Damien Haelterman produceerde een dubbele foutloze omloop met de BWP-merrie, Imandra de Laubry. Samen met de Lord Z-dochter sprong Haelterman naar de tiende plaats.

Sonia Stacquez imponeert in éénster Grote Prijs

De éénster 1.40m Grote Prijs kleurde Brits na afloop. Kirstie Leightley snelde naar de overwinning in het zadel van de BWP-hengst, Igor van de Dorpshoeve (v. Kashmir van Schuttershof). Samen met Dirk De Permentier's fokproduct klokte de Britse foutloos af in 38,13 seconden.

Ninon Decaqueray (Paradis Latin, v. Heartbreaker) en Aymeric Azzolino (Valse de Blagny, v. Ogano Sitte) volgden op een respectievelijke tweede en derde plaats.

Net buiten het podium strandde de Belgische Sonia Stacquez op de vierde stek. Stacquez hield het foutloos met haar sBs-ruin Eclinsco de l'O (v. Clinton) in een tijd van 41,95 seconden.

Klik hier voor de resultaten