Emilia Housen haalt net geen medaille met zevende plaats op EK. Italiaan Lorenzo Correddu neemt gouden medaille

Emilia Housen haalt net geen medaille met zevende plaats op EK. Italiaan Lorenzo Correddu neemt gouden medaille
De Children ruiters hielden het spannend tot het laatste moment tijdens de individuele tweede ronde in Samorin.  Uiteindelijk lag alle druk voor een individuele medaille op de schouders van Emilia Housen en haar 15-jarige Flicka (v. Carabas). De Belgische kwam als voorlaatste aan de start en had één missie, foutloos blijven en zich zo kwalificeren voor de ultieme barrage. En daar slaagde het duo in.

In totaal ging de medaillestrijd tussen zeven combinaties in een ultieme barrage. Daarin kwam Emilia Housen met een groot voordeel als laatste aan de start. Het was wachten op de derde ruiter aan de start, de Franse Rose De Balanda met Tzara Belin, om een eerste foutloze omloop te presteren. De amazone haalde de finish in 30,74 seconden.

Oliver Fletcher (Disckoboy D.N.) volgde met een foutloze omloop in 30,93 seconden. Toen Lorenzo Correddu met Touche D Arrogance zijn finish haalde met nul punten in 30,11 seconden werd de druk op de Belgische Emilia Housen's schouders. Een nulronde in minder dan 30,93 seconden was de opdracht.

De Belgische haalde de finish niet nadat een miscommunicatie op de eerste hindernis ontstond. Italië haalde zo het goud, Frankrijk zilver en Groot-Brittannië brons. Housen eindigde alsnog knap zevende.

Belgen sterk aan zet in tweede omloop

Voor België was het in de tweede omloop opnieuw Maxime Hazebroek die met 8-jarige Cooper van de Heffinck-merrie, Jartelle vd Thijshoeve de spits af beet. De combinatie noteerde een springfout bij de insprong van de tripple combinatie en verzamelde zo een totaal van 9 punten over alle omlopen van dit kampioenschap. Meteen was de medaillestrijd voor dit duo over, toch kan de Lierse amazone tevreden terugblikken op een geslaagd EK.

Anthony Philippaerts deed de Belgische supporters wild gaan met een foutloze omloop. In het zadel van de 11-jarige Goofy van t Laerhof (v. Kashmir van Schuttershof ) sprong hij zo naar een totaal van vier punten en hield zo alle kansen open.

Ook de combinaties na Philippaerts deden hem na en stootte hem zo van het podium. Volgende Belgische aan de start was Caro-Belle de Hornois met Idyllis L (v. Andiamo Z). De leerlinge van Wendy Wauters hield het foutloos tot die laatste ronde, maar sprong uiteindelijk één balk tegen de vlakte. Dit bracht de amazone net buiten het podium met vier punten in de tweede omloop. Opnieuw was het de triple combinatie die er teveel was, specifiek het middelste element.

Zowel Anthony als Caro-Belle deelden zo uiteindelijk de achtste plaats terwijl Maxime Hazebroek knap vijftiende eindigde op ruim 100 deelnemers aan dit Children EK.

Klik hier voor de resultaten