Eric Kalevi-Jordan en Laurie Leonard snellen naar de overwinning op de eerste dag van de GHCR kampioenschappen

Eric Kalevi-Jordan en Laurie Leonard snellen naar de overwinning op de eerste dag van de GHCR kampioenschappen
In Gesves vond gisteren de eerste dag van de GHCR kampioenschappen plaats.

Bij de 7-jarige paarden werd een wedstrijd rechtstreeks op tijd verreden. Hier was Eric Kalevi-Jordan de snelste met Elite Du Busson in een tijd van 62.03 seconden. Hij werd gevolgd door Loic Massart. In het zadel vanĀ Et Alors Des Hurlevents sprong hij naar de finish in 62.84 seconden. De top drie werd vervolledigd door Alexander Kumps, die Katinka van de Bisschop rondstuurde in 64.04 seconden. Voor Gauthier Mercenier (Catalina Du Toultia Z) was er nog een vierde plaats. Sofia Francois (Kadance De Laubry) belandde op de vijfde plaats.

Azzaro De l'Enclos De L'Ange was duidelijk de snelste in de rubriek voor 6-jarigen. Onder het zadel van Laurie Leonard snelde de ruin naar de overwinning in 62.33 seconden. Zij namen hiermee een voorsprong van ruim twee seconden op Thomas Kairis, die metĀ Libellule De Lorette foutloos door de finish kwam in 64.55 seconden. Voor Alexandre Cardon enĀ First de l'Heribus was er een derde plaats in 65.44 seconden. De top vijf werd compleet gemaakt door Kevin Wastiau (Paladium D'archonfosse) en Marie Collot (Faenza D.s.).

Voor de jongste deelnemers, de 4- en 5-jarige paarden, werd er een opsplitsing gemaakt tussen de vrouwelijke en mannelijke paarden. Zij sprongen een clear round wedstrijd. De resultaten van deze rubrieken vindt uĀ hierĀ terug.

Na de rubrieken voor jonge paarden was er ook nog een wedstrijd over een hoogte van 1.10 en een omloop van 1.20.

De 1.20 wedstrijd werd op naam geschreven van Celine Nicaise. MetĀ Arisma De Bellignies snelde ze naar de eindmeet in 65.60 seconden, waardoor ze bijna vijf seconden sneller was dan nummer twee. Gauthier Mercenier liet zich ook in deze rubriek opmerken en stuurde Izy Girl foutloos rond in 70.26 seconden. Brons was voor Benedicte Dewez enĀ Ilena vd Mispelaere in 70.77 seconden. Voor Christian Bourguignon (Une folie Riverland) en Marine Clarenne (Danza Du Bois Du Prince) was er ook nog een plaats in de top vijf.

Ook de omloop over een hoogte van 1.10 was er Ć©Ć©n op tijd. Goud ging hier naar Justine Moulart enĀ Attache Toi de la Maison Rouge. Zij kruisten de eindmeet in 61.96 seconden. Ze werden gevolgd door Meredith Thiroux enĀ Calvi-II Des Sept Vallons. Deze combinatie had 63.03 seconden nodig om de omloop foutloos af te werken. Julie Essabri nam metĀ Isaura de Messitert de derde plaats voor haar rekening. Carine Gagliani (Da Vinci van Schuttershof) en Pierre Olivier Fontaine (Gio Adorado VD Breemeersen) werkten de top vijf af.