Esther Schelfaut overwint prijs Equnews op het Sentower Park

Esther Schelfaut overwint prijs Equnews op het Sentower Park
De U25 ruiters scoorden sterk deze middag in de prijs Equnews. Op het Sentower Park werd het een sterke strijd tussen Esther Schelfaut en de Ierse Sophie Dalm. Samen met de zevenjarige BWP-merrie, Lalique (Free Style) overwon Schelfaut de internationale 1.35m rubriek. De combinatie snelde naar de overwinning in 55,62 seconden en werd op de hielen gezeten door Sophie Dalm in het zadel van de Belgische merrie, Katana Ter Damme (Quorum de Laubry). Graham Gillespie (Kylian van de Noordheuvel) werkte de top drie af.

Net buiten het podium kleurde de top vijf Belgisch. Pieter Clemens volgde op de vierde plaats met de Camaro M-zoon, Caldero. Het duo bleef net geen seconde voor op Lien van Ende met de Z-merrie, Cita P Z (Calvaro Z).

Nederlandse vreugde bij Children en pony's

De jeugd blijft sterk presteren op het Sentower Park. Bij de pony's weerklonk het Nederlandse volkslied na afloop van de 1.25m rubriek. Pam Nieuwenhuis snelde naar de overwinning in deze proef met haar Kantje's Ronaldo-dochter, Seraja. Met slechts 0,2 seconden verschil volgde de Britse Claudia Moore in het zadel van de 12-jarige Shamrock du Gite (Welcome Sumpatico *Sl).

De Deense Anna Sofie Toernaes vervolledigde het podium in deze rubriek met Steattonstown Nearly Gone (Birdhill Clover). Net buiten het podium zorgde voor Lily Engelsman voor oranje vreugde met Jimtown.

Bij de Children bleef Yannick Janssen van Grunsven de Belgische Louise Ameeuw voor. Van Grunsven wist als enige onder de 28 seconden te blijven in de 1.15m rubriek. Samen met de One Day-dochter, Alpina klokte hij foutloos af in 27,94 seconden. De Belgische Louise Ameeuw volgde op de tweede plaats met de BWP-merrie, Hallina de Muze (Tinka's Boy). Het duo klokte af in 28,38 seconden.

De top drie in deze rubriek werd afgewerkt door Sarah Lynch met Calida G (Calido I).