Gudrun Patteet wint Wereldbeker Helsinki

Gudrun Patteet wint Wereldbeker Helsinki
Een totaal van 10 combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de tweede West-Europese Wereldbeker van het seizoen. Eerste aan de start in het verkort parcours was Arthur da Silva met de 10-jarige BWP-zoon van Nonstop, Inonstop van T Voorhof. De BWP'er werd tot mei 2016 nog uitgebracht door België's Patrik Spits. De combinatie zette de toon met twee springfouten waarvan één bij de insprong van de dubbelcombinatie.

Derde aan de start, Steve Guerdat had duidelijk zijn zinnen gezet op de overwinning. Hij sneed de pas af van hindernis één naar twee en noteerde met de 11-jarige Belgische merrie, Hannah (Dulf van den Bisschop) de eerste dubbel foutloze omloop. Het duo klokte af in 40,10 seconden. Olivier Robert volgde met de 11-jarige Tempo de Paban.  Robert kreeg heel wat geluk toen zijn paard ver afzette op de oxer met waterbak. Christophe Vanderhasselt deed het nog beter. Samen met de 10-jarige Identity Vitseroel (Air Jordan Z) sprong hij foutloos in 40,46 seconden en volgde zo meteen op Guerdat.

De man in vorm, Philipp Weishaupt, kwam echter nog aan de start. De Duitser haalde gisteren de Grand Prix winst en snoepte nu enkele tienden van een seconde af van Guerdat's tijd. In het zadel van Asathir (Diamant de Semilly) sprong Weishaupt zo naar de leiding. Vlak erna bleek het nog sneller te kunnen toen Peder Fredricson met Hansson WI (HIp Hop) voorbij Weishaupt sprong in 39,51 seconden.

Patteet raast voorbij

Uiteindelijk wist de Belgische nummer één amazone, Gudrun PAtteet de tijd te verbeteren. Samen met de 12-jarige Sea Coast Pebbles Z (Picasso) kruiste Patteet de finish in 39,30 seconden en snelde zo naar de overwinning voor Hans Dieter Dreher met de 17-jarige Embassy II (Escudo I). Peder Fredricson volgde op de derde plaats in het zadel van Hansson WI. Christophe Vanderhasselt strandde uiteindelijk op de zevende plaats in deze Wereldbeker.

Net buiten de barrage kandidaten haalden Olivier Philippaerts met H&M Legend of Love (Landzauber) en Francois Mathy Jr met Uno de La Roque (Numero Uno) de prijzen met één springfout op de  elfde en twaalfde plaats.

Resultaten