Guery en Hemeryck scoren in LA

Guery en Hemeryck scoren in LA
Het was een spannende strijd tijdens de Longines Los Angeles Masters. Enkel de twee laatste proeven wisten op vrijdag avond het volg naar het "LA Convention Center" te lokken. Topsport en spektakel gingen hand in hand in de laatste twee CSI5*- proeven.

In de 1.50m proef was het de Brit John Whitaker die op sublieme wijze met ruim 28.000 euro aan de haal ging. Op de rug van Argento reed hij in een tijd van 31:99 seconden, Edwina Tops Alexander naar de tweede plaats. Die laatste wist het publiek volledig te laten gaan met Lintea Tequila wanneer de klok stopte op 32:58 seconden. Derde plaats werd ingenomen door Stephex-ruiter Daniel Deusser en Toulago. De top vijf werd vervolledigd door twee Amerikaanse duo's. Rich Fellers en de 18-jaar oude Flexibel op vier, gevolgd door Georgina Bloomberg en Washington Square.

DSC00703_1385

De laatste proef van de dag zorgde echter voor een uitbundige atmosfeer in Los Angeles. Een 1.45m speed-proef bracht voor een korte tijd zelf onze landgenoot, Jérome Guery op de eerste plaats. Uiteindelijk strandde hij op de zevende plaats met Upper Star. Landgenoot Rik Hemeryck volgde op stek zes met Fame van de Plataan.

Overwinning was voor Bertram Allen. Allen ging als voorlaatste in de ring en wist samen met Quiet Easy 4 (v. Quidams Rubin), Scott Brash van de overwinning te rijden. Brash en Hello Annie (v. Contendro I) namen genoegen met de tweede plaats. Italiaan Piergiorgio Bucci en Cuerta zorgden voor een volledig internationaal podium.

De top vijf in de speed-proef werd vervolledigd door John Whitaker (Lord of Arabia) en California-ruiter, Braziliaan Eduardo Menezes (Caruschka).