Harrie Smolders blijft wereld nummer één springruiter

Harrie Smolders blijft wereld nummer één springruiter
Opnieuw blijft Harrie Smolders aan de leiding van de FEI Longines Ranking. Maar de Nederlandse springruiter voelt wel de hete adem van de Zwitserse voormalige Olympische kampioen, Steve Guerdat. Guerdat houdt vast aan zijn tweede plaats deze maand maar won wel meer op een internationaal niveau als Smolders. Zo komt de Zwitser gevaarlijk dichtbij.

Ook McLain Ward deed goede zaken de afgelopen maand. De Amerikaan won 92 internationale wedstrijden en springt zo van de vijfde naar de derde plaats. McLain imponeerde voornamelijk in Toronto waar hij de Wereldbeker won en tweemaal het podium haalde. De Duitse springruiter, Marcus Ehning blijft op stek vier en gaat zo Peder Fredriscon voor. De Zweed stijgt zo van plaats zes naar vijf.

Verder komen Ben Maher en Martin Fuchs de top tien binnen. Maher, die zojuist een leuk kerstcadeau ontving, ruilt zijn twaalfde plaats in voor stek acht. Hij gaat Eric Lamaze voor.

Een gelukkige verjaardag voor Niels, hij viert het als beste Belg van de wereld. Bruynseels blijft sterk op de ranking en neemt de twaalfde plaats in. Ook Nicola Philippaerts en Pieter Devos pronken in de top twintig. Nicola stijgt van stek 18 naar 16 terwijl Pieter Devos momenteel 17de van de wereld is.

Belgen domineren in de VIJFTIG

Een sterke aanwezigheid van de Belgische driekleur valt op in de top vijftig. Gregory Wathelet springt nog nipt de top dertig binnen op plaats 27. Wathelet sprong vorige week nog naar de winst in Parijs. Ook Jos Verlooy springt vooruit, de jonge Belg ruilt zijn 34ste plaats in voor stek 32. Verder halen ook Jerome Guery (36) en Olivier Philippaerts (38) de top vijftig.

Ranking