Harrie Smolders schittert in Basel’s loodzware hoofdrubriek.

January 13, 2018

De  1.50m Longines Ranking proef in Basel zag in totaal 51 combinaties aan de start op zaterdag avond. Het leek een moeilijke opgave het parcours van Frank-Rothenberger, Gerard Lachat en Peter Schumacher foutloos af te werken. Het 13-obstakel tellend parcours had in de eerste helft van de eerste omloop slechts één foutloze omloop.

Frankrijk’s Olivier Robert wist als eerste het hout in de lepels te houden binnen de toegestane tijd. Hij vertrouwde daarbij op de kunsten van de 14-jarige Tresor Du Remon-dochter, Quenelle du Py. Het was wachten tot de nummer 32, Harrie Smolders voor er opnieuw een foutloze combinatie de finish kruiste. Smolders verzekerde de barrage in het zadel van Capital Colnardo (v. Colman).

Uiteindelijk werd de barrage verreden tussen 6 combinaties. Harrie Smolders noteerde een razendsnelle tijd met de 13-jarige Holsteiner hengst. Na een finish van 39,03 seconden bleef de Nederlander Janika Sprunger in het zadel van de 10-jarige Nintender-zoon, Ninyon. Sprunger klokte foutloos af in 41,28 seconden. Werner Muff volgde op de derde plaats met Pollendr (v. Polytraum).

Marcus Ehning en Pret a Tout (v. Hiram Chambertin) wonnen eerder deze week al een hoofdrubriek. Ditmaal strandde het duo net buiten het podium met één springfout in de barrage. Olivier Robert vervolledigde de top vijf.

Ook Olivier Philippaerts met Icos (v. Cicero Z), Denis Lynch metRmf Cadeau de Muze (v. Nabab de Reve) en Edwina Tops-Alexander met de 10-jarige BWP-ruin, Inca Boy van T Vianahof (v. Diamant de Semilly) hielden het hout in de lepels, maar kampten met de toegestane tijd. Het resultaat was één tijdsfout op het scorebord.

Niels Bruynseels had de 12-jarige sBs-merrie, Angel van t hof (v. Chin Chin) opgezadeld voor deze rubriek. Het duo noteerde één springfout in de basis en strandde zo op de twaalfde plaats. Ook Jos Verlooy en zijn net verzekerde, Igor (v. Emerald van ‘t Ruytershof) tikten één balk uit de lepels, goed voor de  18de plaats.

Klik hier voor de resultaten