Ivan Dalton en Eric Lombard springen zich in de kijker in Welkenraedt

Ivan Dalton en Eric Lombard springen zich in de kijker in Welkenraedt
Dit weekend is Welkenraedt het decor voor de nationale Gold League springen. Daarin wist de in België wonende Ier, Ivan Dalton, alvast te imponeren tijdens de 1.40m hoofdrubriek. In het zadel van Umano des Dragons (v. Diamant de Semilly) haalde Dalton de overwinning na een foutloze omloop in 63,18 seconden. Nipt geen drie seconden sneller als Senne Thomas.

In maart sprong Dalton met Umano nog naar een top tien plaats tijdens de CSI2* in Lier. Thomas Senne had Dior Chavannais (v. Indoctro) opgezadeld voor de job. De combinatie finishte in 66,16 seconden en strandde zo op de tweede plaats. Gaetan Stalpaert en Perselys volgden op de derde plaats.

De top vijf werd afgewerkt door Ugo Berrittella (Chanel) op vier en Frank Deckers (Justin 'E') op vijf.

Op vrijdag was het Eric Lombard die de hoofdrubriek van 1.40m op zijn naam schreef. Lombard en No Limit Z (v. Nonstop) haalden nipt de overwinning na een barragerit in 33,66 seconden. Met slechts 0,03 seconden verschil volgde Jerome Counasse op de rug van Next Up Z (v. Nonstop). Een foutloze omloop van 33,69 seconden gaf de voorsprong op Jenny Pauquet met Vanast.

De top vijf werd afgewerkt met eveneens Ugo Berrittella (Chanel) op vier en Hannes Symons (Berlin vd Schemmersberg Z) op vijf.

1.30m

1. Brecht Goossens - Capo
2. Laura Stotzem - Polar des Roques
3. Jose Thiry - Domondo Dv

1. Mike Lepiemme - Cocaine
2. Mike Lepiemme - Zirocco Grey Heldenlaan Z
3. Liselotte Verhelst - Gitana

1.20m

1. Brecht Goossens - Foulon Z
2. Sylvie Morrier - Gazelle du Beaumont
3. Jerome Schmidt - Etoille

1. Mike Lepiemme - Fallcome de la Haie
2. Jerome Schmidt - Caillou
3. Jerome Counasse - Couleur Cafe du Bouly