Jelle Limbourg neemt winnende start van indoor seizoen

Jelle Limbourg neemt winnende start van indoor seizoen
Het Jochri team is vorig weekeinde opnieuw van start gegaan met zijn winterjumpings. Op zondag haalde Jelle Limbourg de uiteindelijke overwinning in de grootste proef. De Vlaams-Brabantse ruiter start zijn indoor seizoen zo meteen zoals hij het afsloot.

Samen met de 6-jarige Luna van Paemel (v. Numero Uno) snelde Limbourg naar de overwinning in de 1.25m rubriek in 22,75 seconden. Slechts vier combinaties werkten de barrage foutloos af. Dag Keymolen volgde op de tweede plaats op de rug van Vasy M&M Z (v. Vigaro). Keymolen klokte foutloos af in 25,06 seconden. De springruiter strandde eveneens op de vierde plaats met Winitou.

Het podium werd afgewerkt door Lynn d'Have met de 15-jarige Caelum Ter Wilgen (v. Quick Star).

Jelle Limbourg domineert

Ook in de 1.15m was Limbourg niet weg te denken van het podium. Niet minder dan zes combinaties noteerden een dubbele foutloze omloop. Uiteindelijk hield Karolien Charles de concurrentie op een veilige afstand. De Jochri-amazone snelde naar de overwinning voor eigen publiek. Samen met de sBs'er Charro van 't Palmenhof (v. El Charrode Loupe) kruiste ze de finish foutloos in 23,88 seconden. Als enige wist ze zo onder de 24 seconden te eindigen. Jelle Limbourg volgde op een tweede en derde plaats met respectievelijk Dame Blanche en Katoucha.

De 1.05m rubriek viel ten prooi van Jean-Jacque De Cocke en zijn eigen Tulipe. Na een finish in 26,53 seconden bleef de combinatie net geen drie seconden voor op Jonas Bellemans met Leandro. Jelle Limbourg werkte het podium af met Magic onder het zadel.

Jochri ruiters naar de winst.

Winnen is altijd leuk, maar nog plezanter indien voor eigen publiek. Zo dacht ook Loulas Costa met Dalanar. Het duo won de 85cm proef.  In de 95cm rubriek won Anissa Leroy in het zadel van Grand Cru Groenservice.