Jeremy Sweetman kaapt laatste proef in Opglabbeek weg voor de neus van Kobe Hendrix en Gilles Detry

Jeremy Sweetman kaapt laatste proef in Opglabbeek weg voor de neus van Kobe Hendrix en Gilles Detry
In het Sentower Park in Opglabbeek werd de laatste proef van de dag zojuist verreden. Dat werd een 1m35-rubriek rechtstreeks op tijd, en dit op 2 sterniveau. Het zag er een tijdje naar uit dat we een Belgische winnaar zouden krijgen, maar daar stak Jeremy Sweetman een stokje voor. Met zijn BWP merrie Jolien Van Dorperheide (v. Winningmood vd Arenberg) vloog hij door de finish in 56,42 seconden, en dat leverde hen meteen de overwinning op. Zo klonk het Ierse volkslied vanavond na de laatste rubriek in het Sentower Park.

Kobe Hendrix deed een verdienstelijke poging. Hij wist de tijd van zijn landgenoot al te verbeteren en eindigde met de BWP ruin Galoubet Fravanca (v. Caretino) op de tweede plaats in een tijd van 56,61 seconden. Gilles Detry stond lange tijd aan de leiding. Met zijn BWP ruin Dax vd Zandloper (v. Up Chiqui) reed hij opnieuw een snelle foutloze omloop, en dat werd nu beloond met een derde plaats. Detry en Dax zijn de laatste tijd in uitstekende vorm, twee weken geleden wisten ze hier ook al een proef te winnen.

Voor Nederland was er een vierde plaats met Kevin Jochems en Quinoa des Riollets (v. Calvaro). De top vijf werd afgesloten door Kevin Thornton en Startschuss (v. Stalypso). Verder was er nog een achtste plaats voor Mike van Olst en Casuality Z (v. Cassini II). Joris Vervoort (Kalinka vd Nachtegaele), Leonie Peeters (Indiana vh Kapelhof) en Viktor Daem (Eligius) wisten zich ook nog nipt te klasseren in deze proef.

Klik hier voor de uitslag