Jos Verlooy en Audrie Coulter veroveren podium plaats in GCL manche Cannes

Jos Verlooy en Audrie Coulter veroveren podium plaats in GCL manche Cannes
Na de zeer dramatische eerste omloop van de League op donderdag, waar geen enkel team de nul wist te houden, was de tweede ronde vandaag al even spannend. In een strategische strijd was het Valkenswaard United dat de winst overnam van St Tropez Pirates.  Maar niet enkel het team van Valkenswaard wist zich terug t vechten. Ook de Hamburg Diamonds met daarin Jos Verlooy klom naar de kop van het klassement en eindigde als derde.

Jos Verlooy, die donderdag nog met teamgenoot Harrie Smolders sprong, had nu Adrie Coulter aan zijn zijde. En het duo wist op zeer fraaie wijze twee maal de nul te houden om zo op de 16 strafpunten te eindigen die in de eerst manche verzameld werden.  Daarmee kwamenz e op gelijke hoogde met de Shanghai Swans die eveneens een ervaren ruiter hadden verruild voor een jong talent. In plaats van Daniel Deusser, die serieus in de problemen kwam met SX Hildago v. afgelopen donderdag, sprong nu de Britse Alecandra Tornton voor de Swans.

En met succes het duo behield maakte eveneens geen springfouten. Thornton en HHS Figero liepen wel twee tijdsfouten op, maar de snelle rit van Roger Yves Bose en de machtige schimmel Pegade du Murier maakte veel goed. Daardoor was de gezamenlijke score van de Shanghai Swans beter als die van de Hamburg Diamonds en eindigde de Swans op de tweede plaats.

Dankzij de de overwinning van Valkenswaard United (123 punten) nemen zij de leiding in het klassement weer over van de Hamburg Diamonds (119 punten), de St Tropez Pirates staan voorlopig op een derde plaats met 103 punten.

Kijk hier voor alle resultaten.