Julien Epaillard schrijft Wereldbekerwedstrijd London op naam, ook Olivier Philippaerts springt in de prijzen

Julien Epaillard schrijft Wereldbekerwedstrijd London op naam, ook Olivier Philippaerts springt in de prijzen
In de wereldbeker wedstrijd van de Olympia International Horse Show was er Franse winst. Slechts vier combinaties wisten in de eerste omloop van het hout te blijven in deze 1m60 rubriek. Zij herhaalden deze prestatie tijdens de barrage ronde.

De winst ging naar Julien Epaillard en zijn tienjarige Toupie de la Roque (v. Kannan) met wie hij een mooie tijd wist te noteren van 36.91 seconden. Hij bleef daarmee voor op de Brit Scott Brash die zijn Ursula XII (v. Ahorn) naar de tweede plaats wist te sturen met een tijd van 37.34 seconden. Als derde op het podium vinden we de Australische amazone Edwina Tops-Alexander en haar Inca Boy van T Vianahof. Deze BWP-er van Diamant de Semilly noteerde een foutloze ronde in 41.05 seconden.

De top vijf bestond vervolgens uit een vierde plaats voor de Zweed Peder Fredericson en zijn H&M Christian K (v. Namelus R), hij wist nog een foutloze ronde te noteren met deze KWPNer in 41.34 seconden. Voor Kevin Staut was er een vijfde plaats, hij noteerde in de eerste omloop met Silver Deux de Virton HDC (v. Kashmir van Schuttershof) vier strafpunten wat hem net buiten de barrage hield.

Ook Olivier Philippaerts moest vier strafpunten incasseren in de eerste omloop. Met zijn mooie H&M Legend of Love (v. Landzauber) wist hij wel de tiende plaats te behalen.

Klik hier voor alle resultaten