Koen Verdegem grijpt Golden Grand Prix winst in Moorsele

Koen Verdegem grijpt Golden Grand Prix winst in Moorsele
De vernieuwde buitenpiste op het Zilveren Spoor in Moorsele werd deze week ingereden en gevierd tijdens de nationale Gold Tour. In de 1.45m Grand Prix kwalificeerden zeven combinaties zich voor de barrage.

Het was uiteindelijk Koen Verdegem die de snelste chrono reed in het zadel van de 12-jarige Gursa Van Den Dael (v. Chacco-Blue). Het duo klokte foutloos af in 38,91 seconden en bleef zo nipt voor op Tim Prouvé met onder het zadel Orson Des Hayettes (v. Mozart des Hayettes). Na een foutloze omloop in 39,61 seconden wist de Limburger nipt voor te blijven op Cedric Broekaert met Farrah van de Kleite (v. Kashmir van Schuttershof).

Net buiten het podium volgden Koen Vereecke (Igor Van De Wittemoere) en Jan Claeys (Janus Union) op een respectievelijke vierde en vijfde plaats. Deze vijf combinaties hielden het foutloos in de tweede ronde.

Jens Vandenberk hield de concurrentie achter zich in de 1.35m rubriek. Samen met Oblivion bleef hij er nipt voor op Gilles Nuytens met Elando CT en Koen Vereecke in  het zadel van Jade Van Ten Breebroek.

Ook in de 1.25m proef sprong Vandenberk op het podium. Op de rug van Jenna Van de Vrombautshoeve moest hij enkel Gauthier Soete met Cesar des Bruyeres Z voor zich dulden. Nadege Taveirne vervolledigde het podium met Falcome de la Haie.

Klik hier voor de resultaten