Koen Vereecke imponeert op West-Vlaamse bodem

January 12, 2018

Volgende week is er de Prestige Cup op het Zilveren Spoor in Moorsele. Terwijl daar de inschrijvingen volop voor lopen schreef Koen Vereecke nogmaals een overwinning op zijn naam op West-Vlaamse bodem. Vereecke snelde op donderdag-avond naar de overwinning in de 1.30m Kleine GP-kwalificatie.

Op de rug van de 8-jarige Amour d Ha (v. Mylord Carthago) klokte de voormalig Belgisch Kampioen foutloos af in 52,29 seconden. Het duo bleef zo voor op lokale springruiter, Philippe Vandoorne met Desiree van ‘t Winkelveldeke. Marc De Brabandere werkte het podium af met onder het zadel Darranty vd Lindehoeve. Alle drie de combinaties hielden de chrono onder de 53 seconden.

De Franse Apolline Cailliez strandde net buiten het podium op de vierde plaats. Cailliez vertrouwde op de kunsten van Thyrion de Cafre en deelde uiteindelijk de plaats met Vincent Lambrecht op de rug van Sunday Top. Beiden klokten ze foutloos af in 54,28 seconden.

Tertwijl hij zich met een podium plaats moest tevreden snellen verwees Marc De Brabandere de concurrentie achter zich in de 1.20m. Samen met de BWP-merrie, Euphoria van ‘t Steenputje (v. Virus de Laubry) bleef De Brabandere voor op Jimmu Vandeven met Magic. Romain Potin vervolledigde het podium in het zadel van Top Gun.

De 1.10m rubriek kwam op naam te staan van Franse ruiter-aan -huis, Marc-Antoine Deroite. De Franse springruiter snelde naar de overwinning met New Star. Na een finish in 30,80 seconden bleef hij een halve seconde voor op Jimmy Vandeven met Magic. Benoit Wiart volgde op de derde stek met Dixies onder het zadel.

Ook de 1.00m proef kwam op naam te staan van Deroite, eveneens met onder het zadel New Star.

Klik hier voor alle resultaten