Kurt De Clercq en Jan Van Dyck kwalificeren elk drie vijfjarigen voor finale BK

Kurt De Clercq en Jan Van Dyck kwalificeren elk drie vijfjarigen voor finale BK
Het Belgisch Kampioenschap voor jonge paarden in Gesves loopt stilaan naar een hoogtepunt. In GEsves hebben zowel Kurt De Clercq als Jan Van Dyck zich met niet minder dan drie paarden weten te kwalificeren voor de finale bij de vijfjarige springpaarden.

Met 56 zullen ze dinsdagochtend in Gesves strijden om de medailles en daarbij zal De Clercq beroep kunnen doen op Malle Babbe (v. Diamant de Semilly), Messi van 't Ruytershof (v. Plot Blue) en Moliko van den Bosrand (v. Inshallah de Muze). Met de goedgekeurde hengst Messi werd De Clercq vorig jaar kampioen bij de 4-jarigen. Hij is een kleinzoon van Diamanthina van 't Ruytershof.

Jan Van Dyck wist zich ook met drie paarden te plaatsen. Hij zal in de finale aantreden met Mowgli van 't Heike (v. Epleaser van 't Heike), Mandoro (v. Emerald van 't Ruytershof) en Hotchine van 't Rozendael Z (v. Hotcha van 't Rozendael).

Zowel Neal Vanderwegen, Walter Lelie, Valentijn De Bock, Guy Beyers, Thirry Goffinet en Gauthier Mercenier hebben zich weten te selecteren met twee paarden. De hengst Mugano Van Klapscheut kan voor de tweede keer dit jaar kampioen worden. Nadat hij begin dit jaar al de hengstencompetitie won met Geert Van Rossem wist het duo zich nu ook te kwalificeren voor de BK finale.

Klik hier voor de finalisten.