Leopold van Asten wint de Grote Prijs 'Flandria Rent' in Lier, Carton-Grootjans en Janssen net naast het podium

Leopold van Asten wint de Grote Prijs 'Flandria Rent' in Lier, Carton-Grootjans en Janssen net naast het podium
Wat een namiddag en wat een spanning in het Azelhof te Lier. De tweester Grote Prijs 'Flandria Rent' over een hoogte van 1m45/1m50 stond aards moeilijk gebouwd, waardoor de ene na de ander balk naar beneden viel. Ook het parcours afleggen binnen de toegestane tijd bleek een moeilijke opgave. Uiteindelijk was het wachten tot nummer 42, Roberto Previtali, om een foutloze omloop neer te zetten. Dat wisten twee andere combinaties hem na te doen, en zo kregen we een zenuwslopende barrage met drie deelnemers.

Leopold van Asten kon met VDL Groep Zidane (v. Heartbreaker) ook zo'n felbegeerd barrage ticket bemachtigen. Zij mochten als laatste aan de barrage beginnen, en hun enige opgave bestond erin foutloos te blijven. Dat leek een makkelijke opgave voor dit duo, tot de Stephex stijlsprong naar beneden viel. Het duo kreeg vier strafpunten achter hun naam, maar wel in de snelste tijd van 40,97 seconden. Aangezien hun voorgangers het ook niet foutloos deden, was het genoeg voor de overwinning. Zo kroonden Leopold van Asten en Zidane zich tot overwinnaars van deze Grote Prijs. Een kers op de taart voor dit duo, aangezien zij op vrijdag ook al de Longines Ranking Class wonnen.

Roberto Previtali beet met Romeo 88 (v. Contact vd Heffinck) de spits af in de jump-off. Zij kregen 6 strafpunten, waaronder twee voor tijd, in een tijd van 46,16 seconden. Dat was goed voor de tweede plaats. De Braziliaan Luiz Felipe de Azevedo had met Cheppetta (v. Cheppetto) de aller snelste tijd neergezet (38,65 seconden), maar twee springfouten verwees hen terug naar de derde plaats.

Op vier kregen we een ex aequo. Zowel Ann Carton-Grootjans en Irvine ter Doorn (v. Toulon) als Nadege Janssen en Checkpoint Chacco (v. Chacco Blue) finishten in een tijd van 76,02 seconden. Daarmee overschreden zij de toegestane tijd van 76 seconden met slechts 2 honderdsten. Zij leverden wel de beste Belgische prestatie in deze moeilijk gebouwde Grote Prijs.

De top vijf werd vervolledigd door Elad Yaniv en de Clinton zoon E. Clintons Diamant. Ook zij kwamen niet in de buurt van het hout, maar kregen een strafpuntje voor tijd achter hun naam. De zesde plaats ging ook naar België met Frederic Vernaet en Artois D'Avillon (v. Kashmir van Schuttershof). Zij kregen ook een strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Gilles Detry sloot met Double O Seven PL (v. Ugano Sitte) nog de top tien af, eveneens met een tijdsfout.

Klik hier voor de uitslag.