Lien Van Ende geeft Elisa Strubbe het nakijken tijdens Silver League in Lier

Lien Van Ende geeft Elisa Strubbe het nakijken tijdens Silver League in Lier
In het Azelhof in Lier heeft Lien Van Ende op zondag avond de Queen van Mechelen een koekje van eigen deeg gegeven. De jeugdige amazone versloeg Elisa Strubbe in een slepende barrage strijd tijdens de 1.40m hoofdrubriek van de nationale Silver League.

Lien Van Ende en de 13-jarige Orlando-zoon, Ethias van 't Elzenhof snelde naar de overwinning in 36,61 seconden. De amazone bleef zo net geen seconde voor op Elisa Strubbe met Gladiator van 't Paradijs (v.Shindler de muze). Samen met Johan Rooms' fokproduct won ze onlangs nog het Gouden Laars criterium. Na een foutloze finish in 37,57 seconden stelde de Brugse zich tevreden met een tweede plaats.

Gaetan Stalpaert moest het vrouwelijke 'geweld' voor zich dulden en sprong naar de derde plaats met Ensor Van het Moleneind (v. Waikiki van het moleneind ). Op de rug van Don Darco de Bornival Z strandde STalpaert eveneens op de vijfde plaats. Net buiten het podium sprong Leslie Goethals naar de vierde stek met Car Love Epona B.

Elisa Strubbe en Lien Van Ende steeds terug in de prijzen

Ook in de 1.30m rubriek waren Elisa Strubbe en Lien Van Ende niet weg te denken uit de top vier. Caro Baerts wist de concurrentie echter op een veilige afstand te houden en nam ruim één seconde voorsprong op Elisa Strubbe. In het zadel van Maq Master Z (v. Moujik De Sohan ) snelde Baerts naar de winst in 25,35 seconden. Elisa Strubbe volgde met onder het zadel Imoon na een foutloze omloop in 26,93 seconden.

Het podium werd afgewerkt door Pieter De Brabandere die met Wonderboy Marckhoeve (v. Weldon) de timers topte op 27,68 seconden. Lien Van Ende strandde net buiten het podium op de vierde stek met Talent Carneville.

De 1.20m rubriek werd gewonnen door Vanessa Marien met Enya Van de Nachtegale. Marien wist als enige onder de 63 seconden te blijven en nam ruim drie seconden voorsprong op Naomi Saubain met Ilandra van de Lijnsaerd.

Klik hier voor de resultaten