Linde van Boxstael en Ylona Thijs verdedigen Belgische eer op het Sentower Park

Linde van Boxstael en Ylona Thijs verdedigen Belgische eer op het Sentower Park
Deze ochtend reden zowel de pony ruiters als children een 1.15m parcours op het Sentower park. De laatste dag van de internationale jeugdweek belooft heel wat topsport en randanimatie.

Bij de children was het de Deense Noona Wildfang Linde die naar de overwinning sprong. De Deense haalde eerder deze week al meermaals de eerste plaats. Met haar 14-jarige Conway-zoon, Chelino 3 snelde ze naar de winst in 28,18 seconden.

Jules Orsolini en zijn 12-jarige Balou du Rouet (v. Blueberry 13) volgden op de tweede plaats. Linde van Boxstael zorgde voor een Belgisch tintje aan het podium. In het zadel van Jasmine V'T Elshout bleef ze voor op Serena Van Werkhoven met haar BWP-merrie, Lovely Lady (v. Elvis Ter Putte).

Bij de ponyruiters wist de Ierse Katie Power de concurrentie op een veilige afstand te houden. In het zadel van de Ierse-merrie, Carrigeen Moores (v. Moores Clover) nam ze ruim één seconde voorsprong op haar concurrentie. Ylona Thijs noteerde het beste Belgische resultaat. Thijs en Kantje's Ellard sprongen na een foutloze barrage naar de achtste plaats.

Klik hier voor de resultaten