Lorenzo de Luca en Femke D’Hoore imponeren in Lier

November 19, 2017

Op zaterdag nam Lorenzo de Luca zijn revanche tijdens de Gold Tour op het Azelhof. In de 1.40m hoofdrubriek snelde de Italiaanse springruiter naar de overwinning in het zadel van Coutras (v. Cormint). Het duo klokte foutloos af in 37,36 seconden en bleef zo ruim één seconde voor op Harrie Smolders die verder het podium afwerkte.

De Luca bleef als enige onder de 38 seconden tijd. Harrie Smolders volgde op de tweede en derde plaats met respectievelijke Monaco en Corrada onder het zadel. In totaal hielden zeven combinaties het foutloos in de barrage van de 1.40m proef.

De Zweedse Sofia Westborg volgde net buiten het podium op de vierde plaats met Cadans Z (v. Carosso VDL) onder het zadel. Steven Van Meersche vervolledigde de top vijf op de rug van Iriana Van het Keysersbos (v. Thunder vd Zuuthoeve).

Internationale deelnemers kleuren nationale wedstrijd

De 1.30m rubriek viel ten prooi van de Aziatische springruiter, Zhang You. In het zadel van NN II snelde hij door de finish in 62,05 seconden in deze rubriek rechtstreeks op tijd. Pill Rein vervolledigde het podium met Evolinus en Alfons Ra op een respectievelijke tweede en derde plaats.

De Luxemburgse amazone, Charlotte Bettendorf bezette de derde plaats  met Chicca terwijl De Oost-Vlaamse, Femke D’Hoore naar de vijfde stek sprong op de rug van High Wind van t Schrijberg.

D’Hoore bleek op dreef want de amazone haalde de overwinning in de 1.20m rubriek na een foutloze barrage in 22,06 seconden. Ze werd opgevolgd door Roberto Dias (Acapella du Figiuer) en Ann De Bie (Iluna Di Cantero).