Maikel van der Vleuten wint Peelbergen Grand Prix. Rik Hemeryck en Viktor Daem zorgen voor Belgisch tintje...

Maikel van der Vleuten wint Peelbergen Grand Prix. Rik Hemeryck en Viktor Daem zorgen voor Belgisch tintje...
In totaal verschenen er zestig combinaties aan de start  van de 1.45m CSI2* Grote Prijs in Kronenberg. Het Hippisch Centrum de Peelbergen noteerde uiteindelijk een totaal van zeventien combinaties die streden in de barrage. De Noorse springruiter, Johan-Sebastian Gulliksen won gisteren reeds de Longines horloge en kwam in de barrage als eerste aan de start.

De combinatie zette de toon na een foutloze omloop in 36,50 seconden.  Leopold van Asten verbeterde de tijd onmiddellijk en wist lange tijd aan de leiding te staan. Op de rug van de 13-jarige Heartbreaker-zoon, VDL Groep Zidane stopte van Asten de timer op 34,55 seconden. Uiteindelijk goed voor de derde plaats.

België's Rik Hemeryck hield het hout in de lepels. Samen met de BWP-hengst, Jarvi de Sclef (v. Cicero Z) haalde Hemeryck de finish in 37,45 seconden, alsnog goed voor de achtste plaats. Viktor Daem volgde kort erop met Bacardi (v. Numero Uno). Daem noteerde één springfout in de barrage.

Uiteindelijk wist Maikel van der Vleuten de overwinning op zijn naam te schrijven. Van der Vleuten en de Hannover-hengst, Salomon (v. Stolzenberg) klokte foutloos af in 33,44 seconden. Van der Vleuten bleef nipt voor op Emaniele Camilili met de BWP-ruin, Emperio van 't Roosakker (v. Nabab de Reve). De Italiaanse springruiter stopte de timer op 33,99 seconden.

Laura Kraut (Viper Vrombautshoeve Z, v. Verdi) en Antonio Alfonso (Dream van Generhese, v. Indian Gold) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats.

Klik hier voor de resultaten