Marco Kutscher wint LA Masters Grand Prix

Marco Kutscher wint LA Masters Grand Prix
Het publiek en de VIP's waren talrijk deze middag in Los Angeles. De 1.60m Grote Prijs beloofde het nodige spektakel voor de Longines Los Angeles Masters. Eerste in de ring was een Belgische combinatie. Rik Hemeryck en de 13-jarige Carlitto van't Zorgvliet zette de standaard door een feilloos nulrondje. In de barrage ging het Rik iets minder goed. De ruiter finishte met een totaal van 12 punten. Uiteindelijk ging Rik met een zesde plaats naar huis.

Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani was de eerste in de barrage met een foutloze omloop. Op de rug van First Devision (v. Andiamo) finishte hij uiteindelijk op de vijfde plaats. De Qatari-ruiter was geen match voor wereld nummer één, Scott Brash. Samen met Hello M'Lady (v. Indoctro) stopte hij de klok met ruim 2 seconden verschil.

Wanneer Brash de troon besteeg werd de vraag gesteld of hij het niet moe wordt, al dat winnen. De Britse springruiter gaf daarop antwoord dat Amerikaan Kent Farrington hem waarschijnlijk te snel af zou zijn.

Farrington en Voyeur (v. Toulon) waagde zijn kans en haalde de finish in 38.05 seconden. Helaas voor Farrington 0.15 seconden trager als Brash. Laatste aan de start van de barrage liet zich echter niet kennen. Marco Kutscher en Van Gogh (v. Numero Uno) namen een grote galoppade aan en slaagden erin de finishen in 37.04 seconden.

De Duitser ging zo aan de haal met de overwinning. Gevolgd door Scott Brash en Kent Farrington. De top vijf werd vervolledigd door Olympisch Kampioen, Steve Guerdat (Kavalier) en Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani.

Jérome Guery (Papillon Z) kreeg een ongelukkige fout op de stijl nummer zeven. Hierdoor werd de ruiter niet gekwalificeerd voor de barrage. Ook Jos Verlooy slaagde er niet in zich te plaatsen voor de tweede omloop.