Mathieu Maxim Goossens snelt naar de overwinning in Moorsele. 'Hands up' voor Jean-Christophe de Grande

Mathieu Maxim Goossens snelt naar de overwinning in Moorsele. 'Hands up' voor Jean-Christophe de Grande
Volgende week staat de tweede manche van de Prestige Cup op het programma in het Zilveren Spoor. Gisteren werd de zesde indoor cup manche gestart met een overwinning voor Mathieu-Maxim Goossens. In de 1.30m hoofdrubriek snelde de West-Vlaming naar de overwinning met zijn 8-jarige Klunten B (Hunters Argentus). Goossens nam net geen drie seconden voorsprong op Cédric Desimpel die zijn achtjarige Mr. Pialot Z (Mr. Blue) foutloos door de finish loodste in 57,41 seconden.

De Oost-Vlaamse amazone, Jolien Maenhaut volgde op het podium. Maenhaut is sinds juli dit jaar terug in België. Samen met haar Gondor vh Ongereet (Casall ASK) is de amazone opnieuw klaar voor revanche op eigen terrein.

Philippe Vandoorne (Desirée van het Winkelveldeke) en Laurent Mahieu (Jubab van 't Siamshof) volgden op een respectievelijke vierde en vijfde plaats in deze rubriek.

In de 1.20m rubriek bleek Yves Vilain ruim voor op equteam-ruiter, Jean-Christophe De Grande. Vylain snelde naar de overwinning met zijn achtjarige ruin, Davos. Met ruim drie seconden verschil volgde De Grande op de tweede plaats in het zadel van zijn eigen Hecatlon vh Weidsehof (Catwalk vd Helle). Het podium werd afgewerkt door man aan huis in Moorsele, Marc Antoine Deroite (Aquarelle du yam's).

Laura Haaze hield de concurrentie achter zich in de 1.10m rubriek. Met onder het zadel Vesione-DB (Carlsberg) bleef Haaze Virginie De Meersman (Iwana de Laubry) en Angelique Servaege (Udalburga) voor.

Klik hier voor de resultaten